+-

Svarstyklės



+-Vartotojai

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Statistika

Members
Total Members: 29
Latest: guardian
New This Month: 1
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 46
Total Topics: 5
Most Online Today: 1
Most Online Ever: 98
(2018.10.29 - 08:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 4
Total: 4

Autorius Tema: Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?  (Skaityta 2676 kartus)

zalias7

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Įrašai: 28
    • Žiūrėti profilį
Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?
« Įrašytas: 2016.04.25 - 10:20 »
Vienos svarstyklės jau dirba , prikabinau dar grafika 100 dienu.
Siaip aisku idomu ziuret nuo pradzios (spaust Show All), buvo uzdetas ant svarstykliu avilys, nunulintas svoris ir  04.11 perkeltos bites su koriais gavosi,  13kg,  po keliu valandu idejau gera kori su medum gavosi 19 kg, bet matosi (grafikui imta dienos vidurkis) dienos vidurkis 16.9 kg.   Paskui jei oras geresnis avilys pasunkeja, jei prastesnis automatiskai mazeja :(
Duomenu renkasi dauk, butu idomu kaip garbus bitininkai juos noretu matyt ?, gal kokiu ideju, juk dar yra temperatura, dregme na ir baterija  :)
« Paskutinį kartą keitė: 2016.04.25 - 10:26 sukūrė zalias7 »

Stebetojas

  • Newbie
  • *
  • Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2016.05.10 - 09:16 »
Šiokios tokios mintys apie grafikus.
Pirmas paveikslėlis rodo vieno parametro grafiką. Reikėtų galimybės filtruoti duomenis pagal laiką. Gali būti palengvinimas vienai dienai, savaitei, mėnesiui, trims, šešiems ir metams.
Vietoj taškelių gal geriau naudoti liniją, jei norėtume tame pačiame grafike matyti kelių metų rezultatus, t.y. būtų piešiamos skirtingomis spalvomis, kur spalva atitiktų tam tikrus metus. Būtų neblogai paskutiniųjų metų linijos spalvą padaryti, pavyzdžiui, raudoną, kad geriau išsiskirtų, bet tai nėra būtina. Be to, tokiu atveju bus reikalinga legenda arba galimybė užvedus su pelyte ant linijos matyti metus.
Vertikalios pilkos linijos rodo tam tikrą etapą. Tarkime, kad 1 dienos atveju jų gali nebūti, bet pavyzdžiui, savaitės atveju, žymėtų dienos pabaigą, mėnesio atveju - savaitės, o ilgesniems periodams - mėnesio.

Antras paveikslėlis vaizduoja, kaip reikėtų sudėlioti grafikus, jei norim matyti tendencijas kelių požymių (pvz., svorio ir temperatūros)

Paveikslėliuose matosi anomalijos, kai svoris nukrenta iki 0, bet čia, matyt, testavimo metu buvo kas nors daroma.

P.S. Dar būtų galima papildyti grafikus trendu.
« Paskutinį kartą keitė: 2016.05.10 - 09:31 sukūrė Stebetojas »

zalias7

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Įrašai: 28
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2016.05.10 - 08:22 »
na va kazkas pajudejo, dekui. Biski atidesim sita reikala, kol pasikaups duomenu ir pasileis kitos svarstykles. o tai dar menesio neveikia, sunku paskui gliaudyt pagal menesius :)  .Dabar dabar gilinuos i qt (http://www.qt.io/) reikia konfiguracija padaryt ant visu platformu, o tai win jau pasidaro maza :)

Nulis  cia buvau namo parsineses, sensoriai lieka po aviliu tai ir nulis.  Pratrinu, bet pas tave matyt pateko.

poligrafas

  • Newbie
  • *
  • Įrašai: 1
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2016.05.12 - 09:50 »
sveiki,
Gal būtų galima pateikti demo duomenis 11 ar 20 paskutinių? Įdomu kaip pasikeičia avilio svoris po naktinio nektaro garinimo. Beje, kur stovis demo avilys?

zalias7

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Įrašai: 28
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2016.05.13 - 12:57 »
Avilys stovi kaisiadoriu rajone, aplink miskai ~uz 1.5 km kaimas juosta pievu ir vel miskai.
Duomenis gali pasiimt visus nuo 04.11 (su kai kuriais nutrukimais, del tobulinimu :) ) is demo svarstykliu, beta programele i kuria importuot duomenis gali cia: http://www.vakaras.lt/index.php?topic=5.0


zalias7

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Įrašai: 28
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2016.06.21 - 09:41 »
Perasiau programa su c++ , turetu but maziau problemu (idesiu veliau).  Ir reikia vistik grysti prie grafiku/ataskaitu, Stebetojas matau myplot pakinkei reiskia bus lengviau kalbet :)

Tavo grafikai yra atskiri nezinau ka jie duoda bendram kontekste, kazkaip turetu but kitaip  ::)

Man patinka kaip padariau http://www.vakaras.lt/index.php?action=scale ten bent matosi, kad kai temperatura krenta, krenta ir medaus surinkimas :) . Bet kur ir prie ko dregme ikist nzn, trecia linija isvest ? gal tada matysis tendencijos  ::)

Ir darant zinau, kad bus keliu metu duomenis, kaip juos sujungt palyginimui, pagal data matyt butu protingiausiai.  Vienu zodziu dauk neaisku, jei kam aiskiau noreciau nuomones, einu kazka burt o ten taisysim  jei ka :)

Stebetojas

  • Newbie
  • *
  • Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2016.06.28 - 09:17 »
Atskiri grafikai todėl, kad man taip lengviau buvo idėją perteikti. Juos galima "suklijuoti" vieną po kitu. Tavo norimo grafiko problemą galima nusakyti maždaug taip, paimam bulvių ir bananų ir išverdam kartu. Kažkas gausis? Lyg ir :)
Vis dėlto, toks grafiko tipas kaip norėtum, egzistuoja. Tokiu atveju kairėje pusėje yra rodoma viena skalė, pavyzdžiui, temperatūra, o dešinėje - svoris. Problema, kad temperatūra ir svoris yra labai skirtingi matai, tai reikia kažkaip sugebėti juos "sinchronizuoti", nes svoris gali padidėti nuo 0 iki 100 kg ir daugiau, tuo tarpu temperatūra svyruoja nuo tarkim -30 iki +50. Dėl šios problemos ir nėra rekomenduojama tokio grafiko naudoti, bet uždrausti negaliu. Sėkmės įgyvendinant.

Kas liečia metus, tai reikėtų įdėti galimybę prie grafiko nurodyti, kelių metų duomenis rodyti. Pagal nutylėjimą gali rodyti paskutiniųjų metų duomenis ir leistų pasirinkti pavyzdžiui, paskutinių 3, 5, 8, 10, metų duomenis (varneles sudėti ar pan.)

zalias7

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Įrašai: 28
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kaip apdirbti/pateikti duomenis ?
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2016.06.29 - 04:50 »
Nu jo viskas teisingai, greit dabaiksiu programa duomenims, tada ziuresim kas yra ir ka dadaryt. A tai man dabar jau galva sukasi,  nuo informacijos kiekio ir skirtingu programavimu kalbu :)

 

Powered by EzPortal